YGS Puan ve Sıralarınızı Son 3 Yıla Göre Kıyaslamaya Ne Dersiniz?

Sevgili Üniversite Adayları,

YGS Puanlarının doğru ve isabetli olarak hesaplanabilmesi için her yıl çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bunu da sonraki yıllarda sınava girecek adayların sıklıkla kullanacağı bir dosya halinde bireysel web portalımızda paylaşıyoruz.

Bu dosyaları elbette sadece üniversite adayları kullanmıyor. Çok sayıda rehberlik ve tercih uzmanı bizim bu dosyaları yayınlamamızı dört gözle bekliyorlar ve paylaşıma sürdüğümüz andan itibaren programı kişisel bilgisayarlarına yükleyerek öğrencilerine bu hizmeti veriyorlar. Helalı hoş olsun...


Bunun bir kamu hizmeti olduğu bilinciyle hareket ediyor ve bu tür programları hiç bir karşılık ve bedel beklemeksizin herkesle paylaşıyoruz. Zira hem üniversite adayları, hem de meslektaşlarımız bu programların yardımıyla doğru veriler elde etsinler ve doğru analizler yapabilsinler istiyoruz.

İşte bu çerçevede 2016 Yılına ait katsayı ve sıralama değerlerini de gerçek sonuçlara en yakın oranda tespit ettik ve programımızı güncelledik.

Aşağıda linkini verdiğim dosyalar Microsoft Office Excel programı formatında hazırlanmıştır. Excel programı masaüstü veya dizüstü PC'lerde daha verimli bir şekilde çalışır. Eğer kişisel bilgisayarınızda Excel programı yüklü değilse bu programı çalıştıramazsınız. Bir şekilde bu dosyayı çalıştıracak Office programını yüklemeniz gerekir.

Öte yandan dosyayı tasarladığımız şekliyle görüntüleyebilmeniz için Office sürümünüzün 2010 ve üstü olmasını tavsiye ederiz.

Mobil cihaz kullanımının yaygın olması nedeniyle program Mobil Excel programı yüklü İOS veya Android işletim sistemli mobil cihazlarda da kısmen çalışır. Belki grafikleri görüntülemekte zorlanabilirsiniz.

Dosya iki farklı formda yüklenmiştir. Doğrudan Excel formatını indirebileceğiniz gibi, sıkıştırılmış .rar dosyasını indirip, dosyayı oradan da Excel formatına dönüştürebilirsiniz.

Dosyanın içeriği ile ilgili kısa bir bilgi vereyim.

Programın kullanımı çok basit bir işlem gerektirmektedir. İndirme işlemi tamamlanıp dosyayı açtığınızda yapmanız gereken, sadece 2016 yılındaki YGS sonuçlarınıza göre 4 testteki doğru ve yanlış değerlerinizi ilgili alana yazmak olacak. Bu kadar!

Bu değerleri doğru girdiğiniz taktirde hem 2014, hem 2015, hem de 2016 yılına ait yaklaşık YGS puanlarınızı ve bu puanlara karşılık gelecek sıralarınızı tüm puan türlerinde görüntüleyebileceksiniz.

Görüntülediğiniz puan ve sıraların resmi sonuçlarınız ile birebir eşit olmayabileceğini ve bunların yaklaşık olarak hesaplandığını lütfen unutmayınız.

Bu değerler aynı zamanda son 3 yıla ait YGS'ler itibariyle nasıl bir puan ve sıralama sapması yaşandığını da sizlere sunacak.

Öte yandan değerlerin altına da sıralama farklılıklarına göre performansınızı gözlemleyebileceğiniz bir grafik ekledik.

Bu grafik her bir puan türüne ait sıralamalar itibariyle son 3 yıla göre hangi yüzdelik dilimlerde yer aldığınızı gösterir niteliktedir. Küçük değerler başarılı olduğunuz, büyük değerler ise başarınızın düşük olduğu anlamına gelmektedir.

Lütfen bu açıklamaların tamamını okumadan program ile ilgili yorum, soru ve değerlendirme göndermeyiniz.

Puan Hesaplama Programını İndirebileceğiniz Linkler:

 

Başarılar dileriz...

Yorumlar

  1. hocam efsanesiniz,teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Bana 1 harf ögretenin 4444 yıl kölesi olurum.
    günümüz dünyasında tüüüm insani değer yargılarının yerini pis aşşağılık paranın aldığı bir düzende sizlerin var olması ileriye dönük umutları canlı tutması açısından çoooooooook önemli. çok çok çok çok teşekkürler sayın hocam. ellerinizden öper sevgi ve saygılarımı en derin hissiyatla sunarım.

    YanıtlaSil
  3. 2015 puanlarını 2016ya dönüştüreceğiz puanla da tercih yapabileceksiniz şeklindeki tivitinizi gördüm açıklar mısınız ve yetişme durumu nedir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...