Yerleşemeyen Aday İçin Büyük Şans; Ek Yerleştirme

Ek yerleştirme kılavuzu 24 Ağustos Perşembe akşamına doğru ÖSYM tarafından yayınlandı. Genel yerleştirmede boş kalan programlara ilave olarak kazanıp da kaydolmayan adaylardan boş kalan kontenjanlarla birlikte toplam 373 bin 414 kontenjana yeniden öğrenciler alınacak. Bunlardan 298 bin 95'i Devlet üniversitelerine, 62 bin 910'u Vakıf üniversitelerine, 11 bin 620'si Kıbrıs üniversitelerine ve 789'u ise Yabancı üniversitelere olacak.



İlerleyen aşamalarda tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını ayrıntılı ele alacağız ve anlatacağız. Öncelikle bu programlara bölüm bölüm kaç aday alınacağını ve hangi üniversite türünde ne kadar boşluk oluştuğunu görebileceğiniz bir rapor hazırladık. Aşağıdaki programlara göre boş kontenjan dosyasını indirerek (3 nolu dosya) ilk incelemeyi yapabilirsiniz. Dosyada sadece KKTC uyruklu adayların girebileceği programlara ait kontenjan  sayılarına yer verilmemiştir. Onun dışındaki tüm programlar raporlanmıştır.

Neredeyse genel yerleştirmeye yakın olan bu değerler yerleşemeyen adaylar için önemli bir tercih fırsatını da doğurmuş durumda...

ÖSYM tarafından yayınlanan Tablo-4 (4 Yıllıklar) aşağıdaki 1. linkte, Tablo-3 (2 Yıllıklar) aşağıdaki 2. linkte bölüm ve puan sıralı olarak hazırlanmıştır. Tüm programlara ilişkin özet rapor 3. linkte, t
üm üniversitelerin özet doluluk raporu 4. linkte ve genel yerleştirmede kontenjanını doldurup tüm adaylar kaydolduğu için ek yerleştirmede öğrenci almayacak programlar ise bilgilendirme amacıyla 5. linkte yayına hazır hale getirilmiştir. 5. linkte yer alan dosyada kontenjanını genel yerleştirmede dolduramadığı halde ek kontenjan kılavuzuna alınmayan yabancı üniversite programları da bulunmaktadır.  

Şimdi aşağıdaki linklerden istediğiniz dosyaları indirip inceleyebilirsiniz.

1) Lisans programlarında (ayrıntılı) boş kontenjanları indirmek için tıklayınız.


2) Önlisans programlarında (ayrıntılı) boş kontenjanları indirmek için tıklayınız. 


3) Programlara ait boş kontenjan özet dosyasını indirmek için tıklayınız...

4) Üniversitelere ait boş kontenjan özet dosyasını indirmek için tıklayınız...

5) Ek tercihte olmayan (kontenjanı genel yerleştirmede dolan) programları görmek için tıklayınız...




Bu paylaşımları yayıncı izni olmadan lütfen paylaşmayınız...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...