Ek Yerleştirme de bitti. Hangi bölümde ne kadar boşluk kaldı?

2018 Sınav ve yerleştirme sürecinin son ayağı olan ek yerleştirme işlemleri de sonuçların açıklanması ile birlikte tamamlandı. Geçen yıla oranla boş kontenjanlarda 145 binlik bir azalma yaşandı. Diğer bir ifade ile geçen yıl son tahlilde 322 bin 14 kontenjana yerleşecek aday bulamayan sistem, bu sene 177 bin 103 kontenjanı adaylarla dolduramadı. 



Lisans programlarında daha çok, önlisans programlarında ise daha az boş kontenjan kaldı. Boş kontenjanların 119 bin 84'ü lisans (4 yıllık) 58 bin 19'u ise önlisans (2 yıllık) programlarından oluşuyor. 

Boş kontenjanın 131 bin 640'ı devlet üniversitelerinde, 35 bin 149'u vakıf üniversitelerinde 9 bin 728'i Kıbrıs üniversitelerinde ve 586'sı da Yabancı üniversitelerde bulunuyor. Tüm bu verileri ÖSYM sonuçlarla birlikte yayınladı.

Hangi bölüm ne kadar doldu? Bunu da siz adaylar için biz çalıştık ve aşağıdaki linkte yer alan dosyayı hazırladık. Hangi bölümün sene başında kontenjanı neydi? Ne kadarı boş kaldı? Bunları bir çırpıda görebilirsiniz. Dosyanın ön sayfalarını lisans programlarına, arka sayfalarını ise önlisans programlarına ayırdık. KKTC uyruklu adaylara açık kontenjanları listeye dahil etmedik. Boş kontenjanların da hangi tür üniversitelerde yer aldığını son 4 sütunda gösterdik. 

Şimdi yerleşen adayların hemen kayıt işlemlerini tamamlayarak başlayan eğitime dahil olması gerekiyor. Bir programa yerleşemeyen adaylar için ise ya yeniden hazırlık sürecine hızlıca başlamak, ya da bir başka kariyer ve yaşam planıyla hayata başka bir noktadan başlamak gerekiyor.

Sınava hazırlanacak tüm gençlere yönelik paylaşımlarımıza ara ara devam edeceğiz. Başarılı bir yıl olması temennisiyle...

Bölümlerin ek yerleştirmede oluşan yeni taban puanlarını merak ediyorsanız onu da bölüm bölüm hazırladık. 

Lisans programlarının (4 yıllıkların) taban puanlarında ne kadar değişiklik oldu ve kaç öğrenci yerleşip kaç kontenjanlık boşluk kaldı? Görmek ve incelemek için tıklayınız...

Önlisans programlarının (2 yıllıkların) taban puanlarında ne kadar değişiklik oldu ve kaç öğrenci yerleşip kaç kontenjanlık boşluk kaldı? Görmek ve incelemek için tıklayınız...

Bölümlerin özet doluluk oranlarını görüntülemek ve incelemek için lütfen tıklayınız...



Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş her zamanki gibi. Hocam geçen yıllarda çok istifade ettiğimiz puanguide.xls çalışmanızı bekliyoruz artık. Tüm emekleriniz ve bunları bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. çalışmalarınızı bekliyoruz hocam heycanla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...