Dikey Geçiş Sınavı'nın 2019 Verilerini Sisteme Yükledik



Lisans programlarına yerleşmenin dolambaçlı yollarından biri de (DGS) Dikey Geçiş Sınavları'dır. 2020 DGS Sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. Adaylara sözel, sayısal ve EA puanlar ve bu puanların sıralama değerleri geldi ama tabi YKS'de olduğu gibi geniş katılımlı bir sınav olmayınca doğal olarak adaylar bu sınavlara ait sonuç değerlerinin gücünün ne olduğunu sorgulayabilecekleri bir veriye pek ulaşamazlar. Web'de bu anlamda çeşitli veriler bulunabilir ama bunların güncel mi değil mi sorusu kafaları karıştırır. Web'in bir veri çöplüğü olduğunu bilen adaylar da zaten güvenilir kaynaklardan gelmeyen bilgilere çok da itibar etmezler.

İşte biz en azından 2019 yılının verilerini yayımlayalım ki adaylar 2020 DGS Tercih Kılavuzu yayımlanmadan önce geçen yıl olup bitenlere bir baksın istedik. Bu kapsamda ekteki dosyaları hazırladık. 


Dosyadaki programlar 2019 yılında DGS ile öğrenci alan programlardır. Puanları da tamamen ÖSYM tarafından açık kaynaklarda yayımlanan puanlardır. Sıralama değerlerini ise biz yaklaşık olarak hesap etmeye çalıştık. Doğruluk değeri birebir yüksek olmayabilir. (Doğal olarak bu sınava giren aday sayısının azlığı ve sağlıklı veriye ulaşma güçlüğünü biz de yaşadığımızdan bu sıralama değerlerini nihai değerler gibi değerlendirmemenizi öneririm.)


Dosyaları puan türlerine göre ayrı ayrı hazırladık. Her puan türünde ise programları alfabetik olarak ilk sayfadan son sayfaya göre dizdik. Ayrıca her programı ise kendi içinde en yüksek puanlıdan en düşük puanlıya doğru sıraladık. 


Dosyada kontenjanını dolduramamış olanları ve hiç öğrenci alma başarısını gösteremeyenleri puan hanesinde belirttik. Ayrıca 2019'da kaç aday alacağını, bunun kaçını aldığını, kaç boş kontenjan kaldığını ve kazanıp da kaydolmayan kaç aday olduğunu da son sütunlarda bilginize sunduk.


Şimdi 2 yıllıktan 4 yıllıklara geçme zamanı. O halde aşağıdaki linklerden ihtiyacınız olan dosyayı PDF olarak indirebilir, inceleyebilirsiniz...


👉Sözel programlar dosyasını indirmek için tıklayınız...


👉Sayısal programlar dosyasını indirmek için tıklayınız...


👉E.A. programlar dosyasını indirmek için tıklayınız...


Bu dosyaların 2019 yılına ait olduğunu, sıralamaların bir algoritma ile sanal olarak hesaplandığını ve 2020 yılına ilişkin tercihlerinizin yeni yayımlanacak kılavuzdan yararlanarak yapacağınızı lütfen unutmayınız...



Not: Daha önceden yayımlanan dosyalardaki sıralama değerlerinin sehven 2018 yılının algoritması ile hazırlandığını belirtir, özür dileriz...



Yorumlar

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...