Üniversite Kontenjanlarında Ne Oldu, Ne Bitti?

Bugün 2021 YKS Yükseköğretim programları kılavuzu yani kısaca bu yılın tercihlerinin hammaddesi yayımlandı. Biz de ilk merak ettiğimiz çalışmayı yapalım dedik. Önce kılavuzu pdf formatından işlenebilir digital formata çevirdik. Sonra check işlemlerimizi yaptık. Sonra da geçen yılın verileri ile denkleştirip her ikisini kıyaslama kıvamına getirdik. Peşinen söyleyeyim pdf dönüştürücü programları hiç kullanmam. Zira çoğu zaman kafasına göre takılıp yanlış transfer yapar ve hatalı bir dosya ile de karşınıza çıkmak istemem. Bu nedenle bildiğim uzun ama güvenilir yolla tamamladım çalışmayı.

Hoca bırak ne yaptığını anlatmayı da sen bize kontenjanlarda ne oldu ne bitti onu söyle diyenler...

Buyrun o zaman tıklayın gelsin...

Ayrıntılı bir özet tablo göreceksiniz. Önce dilden sözele kadar alfabetik olarak tüm lisans programlarını, sonra da TYT ile alan tüm ön lisansları. 

Bize geçen yılla bu yıl lazım olacağı için bu iki yılı kıyasladım. Önce 2 yılın tüm kontenjanlarını sonra da üniversite türüne göre neler yaşandığını.

Anlaşılır bir dosya. Anlamayanlar anlayanlara sorsun ltf. Bu daha başlangıç ileride daha ayrıntılı bilgileri paylaşacağız her yıl olduğu gibi...



Yorumlar

  1. Emeğinize sağlık hocam. Paylaşımlarınızın kıymetinin daha da bilinmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Hocam merhaba
    Kizkardesim bu sene sinava girdi say. 45 binde henuz tam karar veremedik ama eczacilik ve bilgisayar muhendisligi yazmayi düşünüyoruz. Bu bolumlerin siralamasinda düşüş bekliyor musunuz hocam? Örneğin akdeniz bil. Mühendisligi 43 binde sizce gelme ihtimali var mi.
    Yine eczacilikte tercih araligini sizce kacta tutmaliyiz?
    Bir sorum daha var hocam istanbuldaki Alman Türk üniversitesi var burada moleküler bioteknoloji diye bir bölüm var. Egitim dili Almanca gecen yil 61 binde kapatmis önerir misiniz?

    Kardesimin interneti olmadigi icin ben sordum. Cevap verirseniz çok sevinirim hocam teşekkür ederim saygilar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...