DGS Tercihleri için de yaptık bir hazırlık...

Sevgili DGS adayları, Üniversite sınavlarının gölgesinde bir tercih işlemi denk geliyor sizin bahtınıza da hep. Hem kontenjan hem de aday sayısı az olunca eğitim ve tercih gündemini açıkçası pek işgal edemiyorsunuz. Sessiz sedasız bir süreci çok da veriye erişemeden yürütüyorsunuz maalesef. İşte bu süreçte en azından bazı verileri daha net görün ve daha bilinçli tercihler yapın diye linkteki dosyayı hazırladık.

Dosya 2021 DGS kılavuzu ve önceki yıla ait yerleştirme verilerine göre hazırlanmıştır. ÖSYM'nin tercih için yayımladığı DGS tablolarından farklı olarak bölüm bölüm bakacağınız, önceki yıl yerleşen sayılarını ve oluşan taban - tavan puanları göreceğiniz bir dosya hazırladık.

Bir kolaylık olsun diye Vakıf ve Kıbrıs üniversitelerinin kısmi ücretli ve ücretli programlarının da ücretlerini ilave ettik dosyaya. Siz yine de bu programların ücretlerini ilgili üniversitelerin web sitelerinden incelerseniz güzel olur. Bütçede bir sürpriz ile karşılaşmamış olursunuz.

Dosyada siyah yazı renkli satırlar geçen yıl var olan ve kontenjanını doldurmuş programları işaret etmektedir. Mavi renkli satırlar bu yıl ilk kez kılavuza giren yeni programları, turuncu satırlar geçen yıl en az 1 kişinin yerleştiği ama ayrılan kontenjanı tam olarak dolduramayanları, kırmızılar ise geçen sene 1 tane bile öğrencinin yerleşmediği sıfır çeken programları ifade etmektedir.

Sütun renkleri ise eğer yeşil ise bu yıla ilişkin bilgileri, turuncu ise geçen yılın bilgilerini göstermektedir. Renk görme sorunu olan arkadaşlar için da puanın hemen sağına 2020'de ne olmuş bitmiş tek kelime ile özetledik her bir bölümü.

Gönül isterdi ki sıralarını da verelim ama gönlün her istediği olmuyor işte. Veri tabanımızda 2020 yılının sıralama datası olmadığı için o eksik kaldı. Puanla da tercihlerinizi az çok oluşturabilirsiniz.   

De hadi şimdi bakın, seçin, yerleşin, önlisans diplomanızı lisansa tamamlayın, siz de rahatlayın, biz de rahatlayalım...

Çok heyecanlandım hocam hemen indireyim dosyayı...

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...