YKS Puanlarınızı ve sıralarınızı hesaplayın, nereleri kazanabileceğinizi görün

2023 YKS'ye girecek adayların sınav hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Bir tarafta planlı programlı hazırlanan gençler, diğer yanda daha kitabın ya da soru bankasının kapağını aşmamış daha sınava çok var yaw diyerek gelecekte çalışmayı umanlar...
YKS'ye hazırlık uzun soluklu bir süreç. Emek harcamadan başarılı olmak oldukça zor. 4 yıllık lise hayatınızın her anının sorgulanma olasılığı olan bir sınav. Hocam ufak ufak başladık işte gerilim yapma diyenleri duyar gibiyim. Hiç öyle bir niyetim yok. Sınav sizin sınavınız gençler. Bu yazıyı yaptığım bir çalışmayı duyurmak için kaleme alıyorum sadece.

Bir taraftan sınava hazırlanırken ara ara deneme sınavları da uyguluyorsunuzdur. İşte bu sınavlardaki performansınızın puan ve sıralama karşılığı ne ve o sıralamalar ile hangi yükseköğretim programlarının kulağından yakalıyorsunuz onu görmenizi sağlamak amacıyla bir excel puan hesaplama ve yerleşebileceğiniz programları bulma modülü hazırladık. Bu dosyanın adını da "2022 YKS Puan Guide" koyduk. Yazının sonundaki linkten bu dosyayı indirebilecek ve internete bağlı olmaksızın her istediğiniz zaman puanlarınızı hesaplayıp son 3 yıla göre sıralamanızın ne olduğunu görebilecek ve 2022 sıralaması ile yerleşebileceğiniz lisans ve önlisans programlarının hangileri olduğunu takip edebileceksiniz.

Bu dosyayı düzgün çalıştırmak için öncelikle bir dizüstü ya da masaüstü PC'ye indirmeniz gerekiyor. İndirdiğiniz PC'de Microsoft Excel programının da yüklü olması şart. Dosya manyak formül içerdiği ve korumalı modda olduğu için mobil aygıtlarda düzgün çalışmayabilir. Hatta hiç çalışmayabilir, lütfen zorlamayın...

İndirdiğiniz ve PC de açtığınız dosyanın güvenlik uyarısını onaylayıp ilk sayfasına deneme sınavlarındaki TYT, AYT ve YDT netlerinizi girmeniz gerekiyor. Bu girişlerden sonra sınav puanlarınız ve sıralarınızı görebiliyorsunuz. Ancak tercihte kullanacağınız puan ve sıraları görmek için bu girişlerden sonra bir de diploma notunuzu oradaki ayrılmış hücreye girmenizi istiyoruz ki yerleştirme puan ve sıralarınız hesaplansın. Diploma notunuzu da girdikten sonra Y-Puan ve sıralarınızı görebiliyorsunuz. Tüm girişler bu kadar; Netler ve diploma notunuz...

Tüm girişleri tamamlandıktan sonra "Tercih Listesine Bak" butonunu tıkladığınızda dosya sizi programların olduğu sekmeye yolcu ediyor. O sekmede ilk yapmanız gereken "Seçim Alanı" sütunundaki filtreden "Seç" yazanları seçmek. Seçtikleriniz girdiğiniz netler ve diploma notunuz ile 2022 verilerine göre yerleşebileceğiniz programlar. 

Artık bundan sonra diğer tüm sütunlarda istediğiniz filtrelemeleri yapabilirsiniz. İster il, ister üniversite ister bölüm isterseniz öğrenim türü... Hatta ücretlerine kadar programları filtreleyebilirsiniz. 

Bütün giriş ve kontrol işlemlerinden sonra programların olduğu sayfanın en üstteki geri dön butonuna tıklayarak puan hesaplama sayfasına geçebilir ve "verileri temizle" butonu ile kendinize bembeyaz bir sayfa açabilir, yeniden başka verileri girip kontrol edebilirsiniz.
 
Şimdi vakit kaybetmeden dosyanın linkini vereyim ve PC'nizde kullanmaya başlayın... 




Not: Veriler 2022 YKS Genel yerleştirme verileridir. Programların sıralama bilgileri YÖK Atlas üzerinden taranarak güncellenmiştir. Önlisans programlarının tavan puan ve sıralamaları YÖK Atlas'ta yer almadığı için ÖSYM'nin yerleştirme sonrası yayınladığı tavan puanlar yazdırılmış, sıralama değeri olarak da yaklaşık sıralar verilmiştir.


Yorumlar

  1. Hocam netlerimi yazamıyorum programa excel üzerinden nasıl yapmam gerek?

    YanıtlaSil
  2. Hocam netler yazılmıyor yardımcı olur musunuz lutfen..

    YanıtlaSil
  3. Hocam netler yazılıyor fakat sıralamalar YOK diyor yardımcı olur musunuz lutfen ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...