Dikey geçiş sınavı tercihleri başladı. Tüm tablolar burada...

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için tercih süreci 29 Ağustos'ta başladı ve 5 Eylül Salı gününde sona erecek. ÖSYM sadece programlardan ve yeni kontenjanlardan oluşan bir kılavuz ve tercih tabloları yayınladı. ÖSYM'nin tablolarına kurumsal web adresinden ulaşabilirsiniz.

Biz 2023 yılına ait bu tabloları 2022'nin son yerleşen adayı, kontenjan trafiği ve doluluk oranlarını da bilginize sunacak şekilde farklı bir formatta (puan türüne göre ve alfabetik program başlıklarına göre puan sıralı bir şekilde) yeniden hazırladık. Aşağıdaki linklerden ilgili puan türünün tercih tablolarını indirebilirsiniz.

Sözel puan türüne ait DGS tercih tablolarını indiriniz...

Sayısal puan türüne ait DGS tercih tablolarını indiriniz...

EA puan türüne ait DGS tercih tablolarını indiriniz...

Öte yandan DGS'de her lisans programı her önlisans mezununun tercihine açık değildir. Aşağıdaki dosyada mezun olduğunuz/olacağınız önlisans (2 yıllık) programa göre hangi lisans programlarını bu tercih döneminde tercih edebileceğinizi de görüntüleyip tercihlerinizi doğru bölümlerden oluşturmalısınız. Önlisans tercih alan tablosunda mezun olduğunuz/olacağınız 2 yıllık alanınızı bulup sadece altındaki programlardan oluşan bir listeyi yukarıdaki puan türlerine ait tablolardan seçmeniz yeterli olacaktır. Önlisans alanınızın seçebileceği lisans listesi sayfaya sığmamışsa alan başlığı olmadan sonraki sayfada devam etmektedir. Lütfen unutmayınız. Bu tablolarda tercih edebileceğiniz açık öğretim programları turuncu renkle gösterilmiştir.

Önlisans tercih alanları tablosunu indiriniz...



Yorumlar

  1. Merhaba yeni açılan kontenjanlar puanların arasına serpiştirilmiş onların tahmini yerleri o puanlar aralığında mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...